+ 36 70 414 9747
H - P: 8:00 - 18:00 Sz - V: Zárva
Title Image

Fontos információk

Mennyire elterjedt a kapszula endoszkópos vizsgálat?

A bélrendszer vizsgálatára hazánkban is egyre elterjedtebben alkalmazzák a kapszula endoszkópos eljárást, melynek során fájdalommentesen felvételeket készíthetünk a bélrendszerről.

Könnyen le tudom nyelni a kapszulaendoszkópot?

A Kapszula endoszkóp névre hallgató berendezés akkora, mint egy multivitamin tabletta, és egy korty vízzel könnyedén lenyelhető mini kamera.

Hogyan működik a vizsgálat?

A kapszulán belül egy fényforrás és egy miniatűr digitális kamera helyezkedik el, amely másodpercenként két-három felvételt készít, amint végighalad a gyomor-bélrendszeren.

Jár fájdalommal a vizsgálat?

A kapszula endoszkópos vizsgálat teljesen non-invazív (fájdalom és megterhelés mentes), mely alatt a betegek zenét hallgathatnak, olvashatnak illetve magánorvosi centrumunkban pihenhetnek. A kapszula endoszkóp mérete 20×10 mm, lenyelése könnyű, a betegeknek nem okoz gondot.

A vékonybél vizsgálata hogyan történik?

A vékonybél kapszula endoszkópos eljárást eredetileg olyan, a hagyományos tükrözéssel nem elérhető tápcsatorna szakaszok, mint például a teljes vékonybél endoszkópos vizsgálatára fejlesztették ki.

Milyen vizsgálatokra alkalmas?

A vékonybél kapszula endoszkópos vizsgálatának orvosi indikációi közül kiemelhető a tisztázatlan eredetű vérszegénység, a véres széklet, a vékonybél eredetű tápcsatornai vérzés gyanúja, a vékonybelet érintő gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség) diagnózisa, a vékonybél daganat vagy lymphoma gyanúja, valamint a tisztázatlan eredetű felszívódási és emésztési zavarok. A vizsgálat azonban ajánlható gasztroenterológiai kivizsgálás komplettálására és tünetmentes egyének szűrésére is.

Kinek nem javallott?

A kapszula endoszkópiának egyetlen konkrét ellenjavallata, ha a páciens pacemakerrel rendelkezik.

További részletekről tájékozódjon telefonon vagy személyesen magánorvosi centrumunkban.

Cím: 8000 Székesfehérvár, Budai u. 316.
Tel.: +36 70 414 9747, +36 22 788 365
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu